Ce tipuri de asigurari exista?

Iti oferim, la cele mai bune preturi de pe piata, cele mai importante asigurari:

– pentru locuinta – atat obligatorii, cat si facultative, ca sa fii sigur ca ai casa in siguranta
– asigurari medicale de calatorie, pentru vacante perfecte, fara stres
– asigurari malpraxis, pentru ca viata ta profesionala sa se desfasoara la cele mai inalte standarde
– asigurari CMR, astfel incat carausul sa aiba certitudinea ca marfa este protejata pe tot parcursul transportului pana la momentul livrarii
– asigurari de sanatate, pentru ca tu sa beneficiezi de cele mai bune servicii medicale in cazul in care vei avea nevoie de ele la un moment dat

De ce ai nevoie de asigurari?

Acestea reprezinta garantii prin intermediul carora stii ca persoanele dragi, bunurile pe care le detii si tot ceea ce conteaza in viata ta se afla in siguranta. In momentul in care apar probleme de o anumita natura, vei reusi sa treci mult mai usor peste momentele dificile, deoarece vei avea asigurata protectia financiara necesara in astfel de cazuri.

Nu va trebui sa iti faci griji din cauza faptului ca va fi nevoie sa scoti o suma mare de bani din buzunarul propriu. Cheltuielile impuse de o situatie de o anumita natura, practic de producerea unor riscuri, vor fi platite de catre compania de asigurari cu care s-a incheiat un anumit tip de contract de asigurare.

Ce tipuri de asigurari exista?

Asigurarea obligatorie a locuintei

Trebuie incheiata de orice persoana care detine o locuinta, fie ca este vorba despre o casa, vila sau un apartament la bloc. Acest tip de polita acopera doar 3 riscuri de baza, si anume: cutremure, inundatii din cauze naturale si alunecari de teren.

O astfel de asigurare are un pret standard: 20 de euro pentru locuintele de tip A (realizate din materiale conventionale) si 10 euro pentru locuintele de tip B (facute din materiale neconventionale). Sumele maxime acoperite sunt de asemenea standard: 20.000 de euro pentru tipul A si 10.000 de euro pentru tipul B.

In momentul in care cineva vrea sa acopere mai multe riscuri, poate incheia o asigurare facultativa pentru locuinta, cunoscuta si ca asigurare completa.

Asigurarea completa a locuintei

Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de asigurarea facultativa a locuintei, fiind diferita de cea obligatorie in special prin faptul ca acopera mult mai multe riscuri.

Proprietarii care incheie o astfel de polita vor primi despagubiri in momentul in care au loc riscuri precum: incendiu, furt, explozie, vandalism, trasnet, caderi accidentale de corpuri, caderi de corpuri aeriene, avarii accidentale cauzate de apa din conducta, boom sonic, fenomene atmosferice, lovirea locuintei de catre vehicule, fenomene electrice, precum si asistenta in caz de dauna.

Pretul pentru o astfel de asigurare difera de la o companie de asigurari la alta, iar criteriile dupa care este stabilita prima sunt: marimea locuintei, tipul acesteia, anul de constructie si localitatea.

Asigurarea de sanatate

Deoarece este mai bine sa previi decat sa tratezi, asigurarea de sanatate reprezinta alegerea ideala pentru fiecare dintre noi. Din pacate, afectiunile si bolile vin neanuntate si pot necesita de cele mai multe ori sume mari de bani pentru tratarea lor.

Prin intermediul unei polite de sanatate, asiguratul stie ca are protectie financiara in cazul in care are nevoie de servicii medicale de un anumit tip.

Pentru ca o astfel de asigurare sa fie incheiata, este necesar ca viitorul asigurat sa prezinte o stare de sanatate buna. In momentul in care acesta este sanatos, si suma de bani platita pentru incheierea politei va fi mai mica, deoarece riscul de imbolnavire este mai redus decat in cazul unei persoane care deja prezinta anumite afectiuni.

Asigurarea medicala de calatorie

Acest tip de asigurare se incheie inainte de plecarea intr-o calatorie in afara tarii. Nu conteaza tipul acesteia: daca este vorba despre o calatorie de afaceri, plecarea intr-o vacanta sau vizitarea unor prieteni ori rude.

O asigurare de acest tip va acoperi o serie de servicii medicale care pot fi necesare pe perioada sederii in strainatate, cum ar fi: diagnosticare, realizarea de analize de sange, tratament medicamentos, internarea in spital, achizitia altor materiale medicale necesare. Unele companii vor acoperi si urgentele stomatologice sau nasterea prematura.

Este important ca orice persoana care calatoreste in afara tarii sa incheie o asigurare de calatorie, in caz contrar, aceasta va fi nevoita sa plateasca din buzunar sume intregi de bani pentru servicii medicale in momentul in care va avea nevoie de ele.

Asigurarea malpraxis

O astfel de asigurare este una “targetata”, deoarece se adreseaza mediului profesional. Ea poate fi incheiata de persoane care apartin unor anumite categorii profesionale, printre care se numara: avocatii, medicii, farmacistii, contabilii, traducatorii, brokerii, constructorii, cadrele didactice, iar lista poate continua.

O polita de acest tip acopera riscuri cum ar fi: provocarea de vatamari corporale, producerea de daune materiale sau de daune morale, in contextul desfasurarii activitatilor profesionale.

Prin asigurarea malpraxis, persoana care practica o anumita profesie va fi acoperita in momentul in care provoaca prejudicii din cauza unei erori de natura profesionala, iar despagubirile vor fi platite de catre compania de asigurari cu care s-a incheiat polita.

Asigurarea CMR

Polita CMR va fi incheiata de catre companiile care au drept domeniu de activitate transporturi de marfuri, in tara sau in strainatate. O astfel de asigurare va despagubi acele daune care sunt produse marfurilor din momentul primirii acestora pana cand sunt predate destinatarului.

Daca apar pagube inainte de primire sau dupa ce acestea ajung la destinatar, asigurarea nu va mai despagubi, indiferent de incidentul care a avut loc si de daunele produse.

Asigurarea CMR se incheie fie atat cat dureaza un transport de marfa sau o calatorie, cat si pe o anumita perioada de timp, in functie de necesitati.

Unele companii de asigurari acopera si riscul de furt, insa pot aparea diferente: unii asiguratori vor acoperi doar furtul prin efractie, in timp ce altii vor despagubi si in cazul producerii unui furt partial sau total.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *